Jucarii recomandate pentru varsta de 3-4 luni. Care sunt cele mai bune?

Sunt multe perioade dificile in primele 24-36 de luni de viata ale unui bebelus, insa toate sunt mai usor de trecut daca stim cum sa le abordam. Cea mai dificila se pare ca e cea de la 3-4 luni pana pe la sase luni, un an. In aceste cateva luni se produc multe schimbari in corpul micutilor, ei incep sa descopere lumea din jur si sa invete diverse lucruri uimitoare pentru ei, normale pentru parinti. La trei sau patru luni bebelusii sunt interesati de fizionomiile oamenilor care vin in contact cu ei, sunetele sunt receptate mai bine, copilul e receptiv la ele, poate tine in mana jucarele de tot felul. Pentru aceasta varsta specialistii recomanda centrele de activitate, cu lumini, sunete, foarte frumos colorate, utile in stimularea coordonarii corecte a primelor miscari.

Copilul poate sta intins pe burta sau pe spate, poate avea mai multe activitati si mai multe jucarii din care sa aleaga cat timp se joaca cu centrul de activitati. Jucariile zgomotoase sunt o alegere buna mai ales daca ele vin la pachet si cu accesorii, culorile sunt diversificate si aici si formele sunt variate, astfel ca micutul poate sa le foloseasca oricum doreste. O categorie aparte de jucarii pentru bebelusi sunt si acele jucarii pentru dintisori.

E vorba de niste jucarii pentru dintisori din magazinul pici.ro simple sau care se pot refrigera si care permit copilului sa scape de dureri si de mancarimea de la gingii, cauzate de iesirea dintilor. Alaturi de aceste jucarii la trei sau patru luni copilul poate primi si oglinzi care ii permit sa faca diverse experimente cu vocea si sa rosteasca corect diverse cuvinte, poate primele sale cuvinte. Oglinda inregistreaza si reda vocea micutului, se redau si sunete animate deja inregistrate, copilul isi poate recunoaste chipul foarte usor, devine constient de propria persoana, vede cum arata. Toate aceste jucarii nu trebuie sa aiba parti prea mici si nici sa fie din materiale periculoase, texturile trebuie sa fie cat mai placute si greutatile cat mai mici.

Jucariile trebuie introduse treptat si copilul trebuie sa fie instruit pentru a sti cum sa se joace corect cu ele.

No comments:

Post a Comment